Што заправо рече Ципрас

25.јануари 2019 Во исклучително напната и конфликтна, речиси воена атмосфера,со протести и судири на улиците, грчкиот парламент го ратифицира договорот од Преспа. Во жестоката парламентарна расправа која му претходеше на гласањето, маркантно место имаше настапот на премиерот Ципрас. Во грчките медиуми неговиот говор беше оценет како “историски“. Македонските медиуми пак, …

Писмо до еден Индус

Трговска компанија има поробено 200 милиони народ. Кажете му го тоа на човек, слободен од суеверие, и тој нема да сфати, што значат овие зборови. Нели е јасно според бројките, дека не Англичаните, а самите Индуси се имаат поробено себе си.

Не цмиздри, Христијан Мицкоски. Умри машки!

Уште некој ден и заминуваш во историјата, Христијан. Како колеблив и плашлив подлизурко, или како вистински човек кој ја имал моралната сила и одговорност да го направи вистинското што треба и мора да биде направено. Изборот е твој.

Јавна куќа „Јустинијан Први“

Никој, апсолутно никој, од бројните нивни колеги – научни работници, не се јави барем со морална осуда на штетата што Тупурковски и Шкариќ ја прават не само врз сопствениот, туку и врз угледот на факултетот воопшто

Истражуваме, не препишуваме. Строго контролирано.

Сашо Кокаланов и Ѕвездан Георгиевски од призма.мк, Ерол Ризаов и Слободанка Јовановска од независен.мк, не би се срамеле и во Златна Зора да се!

Back to Top