Ништо не е заборавено, Орданоски!

Ленинград 1942 Ова потсетување на ужасните страдања низ кои имаат поминато луѓето од Ленинград во Втората светска војна му е посветено на Сашо Орданоски, но не само нему, туку и на сите останати современи вљубеници во нацистичката идеологија за “повисока“ и “подолна“ раса, како и на се погласните и побројни приврзаници на правото на силата READ MORE

Јавна куќа „Јустинијан Први“

Вредностите врз кои се гради едно општество Tреба ли, за политичарите да се воведе задолжителна психијатриска дијагноза? Во одговор на ова прашање, д-р Горазд Росоклија, на неговиот фејсбук статус, го посочи начелото дека задачата на науката, специјално медицинската, е да служи пред се за доброто и благосостојбата на човекот. Воедно укажа и на моралната бездна READ MORE

Кодот “Монструм“

Сепак, по перфидноста, макијавелизмот и монструозноста на изречените лаги шампионското место без конкуренција му припаѓа на средно богатиот бизнисмен од Муртино.