Што заправо рече Ципрас

25.јануари 2019 Во исклучително напната и конфликтна, речиси воена атмосфера,со протести и судири на улиците, грчкиот парламент го ратифицира договорот од Преспа. Во жестоката парламентарна расправа која му претходеше на гласањето, маркантно место имаше настапот на премиерот Ципрас. Во грчките медиуми неговиот говор беше оценет како “историски“. Македонските медиуми пак, …

Back to Top