Јавна куќа „Јустинијан Први“

Вредностите врз кои се гради едно општество Tреба ли, за политичарите да се воведе задолжителна психијатриска дијагноза? Во одговор на ова прашање, д-р Горазд Росоклија, на неговиот фејсбук статус, го посочи начелото дека задачата на науката, специјално медицинската, е да служи пред се за доброто и благосостојбата на човекот. Воедно укажа и на моралната бездна READ MORE