Историјата е нашата душа

На 25.јануари грчкиот парламент го ратифицира договорот од Преспа Во жестоката расправа посебно место имаше настапот на премиерот Ципрас. Во грчките медиуми неговиот говор беше оценет како “историски“. Македонските медиуми пак, му посветија внимание само на еден мал дел од овој говор – делот каде што Ципрас ги спомнува Граѓанската …