Кант му е, двор му е.

Во неговата најнова колумна, Денко Малески пишува: “Денес, се повикувам на Емануел Кант да ни помогне да излеземе од моралниот и правниот хаос во кој западна македонското општество“ За потсетување: Денко Малески редовно го цитира Кант кога сака себе си да се прикаже како морална величина каква што не е. …

Нобелова награда за злоба

Повод за овој коментар се зборовите на министерот за надворешни работи Никола Димитров: “Чувстувувам тенденција Преспанскиот договор да се внесе во води во кои тој не навлегува, во малцински прашања. Има напад врз него во Грција дека отвора малцински прашања и има напад овде кај нас, дека на некој начин …

Историјата е нашата душа

На 25.јануари грчкиот парламент го ратифицира договорот од Преспа Во жестоката расправа посебно место имаше настапот на премиерот Ципрас. Во грчките медиуми неговиот говор беше оценет како “историски“. Македонските медиуми пак, му посветија внимание само на еден мал дел од овој говор – делот каде што Ципрас ги спомнува Граѓанската …