Говорот на Ципрас

Во проодлжение следи интегралниот текст на говорот што во грчкиот парламент го одржа премиерот Ципрас на 25.јануари 2019. Забелешка за преводот: Google Translate не може да се носи со финесите, падежите и сленгот на современиот грчки јазик. Ова е доста преработена верзија, можеби не 100% прецизна, но сепак мислам дека …