Наспроти 2019

Што направивме во 2018, и што ни остана да направиме за нанапред?   Овој блог започнав да го пишувам во јануари 2018. Поводот беше едноставен. Уште веднаш по завршетокот на локалните избори во октомври 2017, грозоморните најави на фашизираните идеологија што во наредните месеци  со неизмерна енергија ќе се наметне врз …