цркнете, гадови фашистички!

цркнете, гадови фашистички!

Blog

2019

Те чадат со лајно, и ти велат “темјан е“!
“С неба па у ребра“, минатава недела медиумскиот простор беше буквално преплавен од женски ликови кои паѓаат во екстаза пред харизмата, нобеловската хуманост, и “епохалната...
Read More "Те чадат со лајно, и ти велат “темјан е“!"
Кант му е, двор му е.
Во неговата најнова колумна, Денко Малески пишува: “Денес, се повикувам на Емануел Кант да ни помогне да излеземе од моралниот и правниот хаос во кој...
Read More "Кант му е, двор му е."
Нобелова награда за злоба
Повод за овој коментар се зборовите на министерот за надворешни работи Никола Димитров: "Чувстувувам тенденција Преспанскиот договор да се внесе во води во кои тој...
Read More "Нобелова награда за злоба"
Историјата е нашата душа
На 25.јануари грчкиот парламент го ратифицира договорот од Преспа Во жестоката расправа посебно место имаше настапот на премиерот Ципрас. Во грчките медиуми неговиот говор беше...
Read More "Историјата е нашата душа"
Писмо до еден Индус
Што да се прави? На кој начин да се бориме против неправдата? Како да им се спротивставиме на оние што ни ја одземаат слободата? Барањето...
Read More "Писмо до еден Индус"
Не цмиздри, Христијан Мицкоски. УМРИ МАШКИ!
“Ако може, нека ме одмине оваа чаша“ Нема да те одмине, Христијан. Ниту јас можам да го носам твојот товар, ниту ти мојот. Чашата што...
Read More "Не цмиздри, Христијан Мицкоски. УМРИ МАШКИ!"

Home

This is my home page

 

2018

Наспроти 2019
Што направивме во 2018, и што ни остана да направиме за нанапред?...
Read More "Наспроти 2019"
Највисоката понуда …
Јавно наддавање: се бара купувач кој ќе понуди највисока цена    ...
Read More "Највисоката понуда …"
Онаа несреќна дијаспора
Приказната за тоа дека ако една жаба ја ставиме во сад со студена...
Read More "Онаа несреќна дијаспора"
Премногу ниско одиш, Героски
Бранко Героски е влијателно име во македонското новинарство. Професионализмот му е принцип...
Read More "Премногу ниско одиш, Героски"
Денко Малески: правото на силниот
Народите од Западна Европа се цивилизациски, културно, интелектуално и во било кој...
Read More "Денко Малески: правото на силниот"
Јавна куќа „Јустинијан Први“
“ПРОФЕСИОНАЛНИОТ И ЛИЧНИОТ АВТОРИТЕТ СЕ ГРАДАТ ЦЕЛ ЖИВОТ, А СЕ ГУБАТ САМО...
Read More "Јавна куќа „Јустинијан Први“"
Тодор Петров
“Глушицата ги побарала за маж сонцето, ветерот, облакот и планинскиот врв, ама...
Read More "Тодор Петров"
Ништо не е заборавено, Орданоски!
Ленинград 1942   Ова потсетување на ужасните страдања низ кои имаат поминато...
Read More "Ништо не е заборавено, Орданоски!"
Код: “Монструм”
Приказна прва 1.мај 2012: на само две недели по убиствата кој Смилковското...
Read More "Код: “Монструм”"

This is my home page